Kako prepoznati kvalitetnu umjetnu travu?

Zašto je toliko velika razlika u cijeni umjetne trave kod različitih proizvođača?

Ukoliko ste bili u potrazi ili tražite umjetnu travu za svoj vrt ili neku drugu primjenu, sigurno ste mogli naći nekoliko različitih proizvođača, dobavljača pa tako i razne cijene. Jedini odgovor i objašnjenje za raznolikost cijena je kvaliteta. A kako bi utvrdili kvalitetu umjetne trave, predlažemo Vam da razmislite o sljedećim faktorima koji utječu na kvalitetu, a u konačnici i cijenu:

 • Da li je umjetna trava proizvedena od kvalitetnih i sigurnih materijala? 

  Mnogi cjenovno povoljniji proizvodi na tržištu su izrađeni od manje kvalitetnih sirovina, ili su bojani sa bojama koje sadrže koncentrate ili teške metale. Takvi proizvodi su vrlo često lošije kvalitete i nesigurni za upotrebu. Kako bi bili sigurni u kvalitetu, svakako provjerite od kojih materijala je umjetna trava izrađena.

 • Da li umjetna trava ima jednoslojnu ili dvoslojnu podlogu?

  Obično jeftinije varijante umjetne trave imaju jednoslojnu podlogu. Jednoslojna podloga ne pruža dovoljnu stabilnost i čvrstoću, što može uzrokovati uvijanja ili pomicanje. Osim manjka stabilnosti, javlja se i nedostatak čvrstoće, što prilikom učestalijeg korištenja može dovesti do odvajanja vlakana sa podloge.
 •  Koliko je zapravo čvrsta umjetna trava?

  Čvrstoća umjetne trave je direktno povezana sa kvalitetom vlakana. Iz tog razloga je na prvi pogled teško utvrditi kvalitetu, ali se može jasno vidjeti po tome da li su vlakna čvrsta nakon određenog vremena korištenja. Nakon određenog vremena, vlakna lošije kvalitete će se početi odvajati od podloge i primjetiti će te rupe u svom travnjaku. Kvalitetnija vlakna neće se odvojiti od podloge ni nakon dužeg vremena korištenja i mogu podnijeti znatno veće opterećenje od manje kvalitetnih vlakana.
 • Koliko može koštati kvalitetna umjetna trava?
  Royal Grass u svojoj ponudi ima nekoliko različitih modela umjetne trave. Od izvedbe sa kratkim vlaknima, do izvedbe sa dužim vlaknima. Modele koji su izrazito otporni na svakodnevnu i intenzivnu upotrebu, do modela koji su idealni za ukras ali manje otporni na intenzivnu upotrebu i habanje. Također, jedan od čimbenika koji značajno utječe na cijenu je poterbna kvadratura.

  Bitno je napomenuti da se u određenim situacijama mogu javiti i indirektni troškovi vezani za postavljanje umjetne trave, kao što je priprema terena, uklanjanje starog travnjaka i slično.

  Kako bi Vam dali najbolji odgovor, kontaktirajte nas klikom na tipku “Zatraži ponudu” na dnu stranice, i saznajte sve potrebne informacije.

button-zatrazi-ponudu